Home  >  Our Wines

Château Pierrail Rouge 2018

Wine & food pairing

Serve with red meat, lamb, prime rib, game meat...


Serve at  17-18°C


< Return

Wine tasting

"The nose is fruity, gourmand  and offers  a fin power. It reveals  notes  of ripe wild blackberry, cassis as well as  fine hints of racy minerality and spices. The palate is well-balanced and offers roundness as well as a fine tension."

                                                                                                                  Tasting Les Bordeaux Etoilés - Vert de Vin Magazine
   

GRAPE VARIETIES : 80% Merlot 20% Cabernet Sauvignon
Aged 12 months in French oak barrels

CELLARING : Good potential, 8 to 10 years
  

* Note : also RÉSERVE du CHÂTEAU, 100% Merlot, aged 24 months in French oak barrels, very small quantity. Please contact us.
   As well as Cuvée MALBEC, 100% Malbec, aged 12 months in French oak barrels. Please contact us.

GOLD MEDAL
Concours Général de Paris
GOLD MEDAL
Concours des Vignerons Indépendants
GOLD MEDAL
Prix Plaisir - Bettane+Desseauve
90 pts
JAMES SUCKLING
90-91 PTS
VERT DE VIN MAGAZINE
Awards

2018   OR  Concours Général de Paris
2018   OR  Concours des Vignerons Indépendants
2018   OR   Prix Plaisir - Bettane+Desseauve
2018   90 PTS  By James Suckling
2018   ARGENT  Vinalies des Oenologues de France
2018   ARGENT  Concours International de Lyon
2017   OR  Concours de Bordeaux
2017   OR  Vinalies des Oenologues de France
2017   OR  Concours de Mâcon
2016   OR  Concours de Bordeaux
2016   GRAND PRIX D'EXCELLENCE  Vinalies des Oenologues de France
2016    OR  Concours des Vignerons Indépendants
2016    OR  Los Angeles International Wine Competition
2016    ARGENT  Concours Général de Paris
2016    Elu TALENT 2018 des Bordeaux Supérieurs
2016    Trophée Coup de Coeur 2018 - Wuhan, Chine
2016    COUP DE COEUR Guide Hachette 2019
2016    Sélection CIVB Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux
2015    OR Concours de Bordeaux
2015    OR Los Angeles International Wine Competition
2015    EXCELLENCE Vinalies des Oenologues de France
2015    ARGENT Concours International de Lyon
2015    Elu TALENT 2017 des Bordeaux Supérieurs
2015    90/100 Tasted 100% Blind by Andreas Larsson
2015    Trophée Coup de Coeur 2017 - Wuhan, Chine
2015    Sélection 2018 - "100 Bordeaux à découvrir"
2015    Sélection Guide HACHETTE 2018
2015    Sélection Guide HUBERT 2017-2018
2014    PALME Vinalies - Œnologues de France
2014    Elu TALENT des Bordeaux Supérieurs Rouge
2014    OR Concours de Lyon
2014    OR Concours de Bordeaux
2014    OR Concours des Vignerons Indépendants
2014    Argent Los Angeles International Competition
2014    Excellence Guide DVE
2012    OR Concours de Paris
2012    OR Concours des Vignerons Indépendants
2012    Excellence Guide DVE
2012    Elu TALENT des Bordeaux Supérieurs Rouge
2012    Trophée Coup de Cœur - Wuhan, Chine
2012    Best of Class Los Angeles International Competition
2011    OR Concours des Vins de Bordeaux
2011    OR Los Angeles International Competition
2010    Bronze Concours de Paris
2010    OR Concours des Vignerons Indépendants
2010    OR Concours des Vins de Bordeaux
2010    Sélection CIVB Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux
2010    Argent Los Angeles International Competition
2010    Coup de Cœur Guide Hachette
2010    Trophée Coup de Cœur - Wuhan, Chine
2009    OR Concours des Vins de Bordeaux
2009    Excellence Vinalies - Œnologues de France
2009    Coup de Cœur Guide Hachette
2009    3eme Elu 3eme Bx Sup 2009 : TALENT 2011
2008    Excellence Vinalies - Œnologues de France
2008    Argent Concours des Grands Vins de France Macon
2008    Argent Concours de Paris
2008    1er Elu 1er Bx Sup 2008 : TALENT 2011
2007    OR Concours des Grands Vins de France Macon
2007    OR Concours de Paris
2006    OR Concours des Vins de Bordeaux
2005    OR Concours des Grands de France Macon
2005    OR Concours des Vignerons Indépendants
2005    Excellence Vinalies - Œnologues de France
2004    OR Concours de Paris